Toon Hermans Huis Ede

Koor: Zingen voor je leven!

In het THHE in De Open Hof.


Hier repeteren wij:

De Open Hof

Hoflaan 2, 6715AJ Ede


Informatie en/aanmelden:

Frohmut Knie, tel. 06-47407385

f.knie@icloud.com

Marlijn Boggia, tel.0318-639886

marlijn.boggia@planet.nl



Zingen maakt gewoon heel gelukkig!


Eén keer in de twee weken repeteert het koor Zingen voor je Leven in het Toon Hermans Huis Ede. De deelnemers komen met veel plezier naar de repetities. Lia is één van hen. Vijf jaar geleden verloor zij haar partner aan kanker en besloot zij een keertje mee te zingen. Nu wil zij de repetities niet meer missen. “Zingen is zo ongelofelijk fijn, ik gun het iedereen om mee te doen.”


“Als ik zing, voel ik dat ik leef” of ‘Zingen geeft me een stem”, het zijn slechts twee reacties maar ze geven goed weer hoe de koorleden hun ochtendje zingen bij het koor Zingen voor je Leven beleven. Of je nou goed kunt zingen of nog nooit gezongen hebt, dat maakt bij dit koor niet uit. Vooral het samen plezier maken is belangrijk.


Het koor Zingen voor je Leven in Ede begon negen jaar geleden met een klein groepje vrijwilligers en een enkele gast van het Toon Hermans Huis Ede. Inmiddels is het koor flink gegroeid en wordt er tweewekelijks door zo’n twintig koorleden gerepeteerd in De Open Hof. Alle koorleden hebben, direct of indirect, te maken (gehad) met kanker. “Dat verbindt”, weet Lia. “We hebben allemaal dezelfde achtergrond en toch speelt het ziek zijn nauwelijks een rol. In de vijf jaar dat ik nu meezing zijn er dierbare contacten ontstaan. Het is zo fijn om samen te zingen. Soms raak je ineens ontroerd en komen er tranen. Dat mag, je hoeft hier niets uit te leggen.”


Dirigente Frohmut Knie herkent dat. “Mensen voelen zich hier gelijk welkom. Door samen te zingen denken ze even niet aan alles wat er speelt rondom het ziek zijn.  Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Je hoort erbij zonder voorbehoud. Of je nou kunt zingen of niet. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets fout doet. Het gaat vooral om de ontspanning. De aandacht gaat twee uur lang naar het zingen. Zingen maakt gewoon heel gelukkig.”


Het koor Zingen voor je Leven Ede repeteert in de even weken in De Open Hof. Er worden liederen uit verschillende culturen gezongen. “Op dit moment bestaat ons koor uit tweeëntwintig leden, mannen en vrouwen, maar er kunnen er nog zeker tien bij”, zegt de dirigente. “Dat zou heel leuk zijn”, vindt ook koorlid Lia. “Gun het jezelf en kom gezellig een keer meezingen.”Eén keer in de twee weken repeteert het koor Zingen voor je Leven in het Toon Hermans Huis Ede. De deelnemers komen met veel plezier naar de repetities. Lia is één van hen. Vijf jaar geleden verloor zij haar partner aan kanker en besloot zij een keertje mee te zingen. Nu wil zij de repetities niet meer missen. “Zingen is zo ongelofelijk fijn, ik gun het iedereen om mee te doen.”

Zingen maakt gewoon heel gelukkig!

Lees het orginele artikel uit: Ede.nieuws

Ons koor uit Ede!!

Met dirigente Frohmut Knie.


Ons “Zingen voor je leven” koor bestaat uit mensen die allen op een of andere manier geraakt zijn door kanker. Dat verbindt en zorgt voor een warme, saamhorige sfeer tijdens de repetities.

Het is extra bijzonder als we (zo nu en dan) een optreden voor de boeg hebben. Met nog meer inzet dan normaal worden de liedjes en liederen dan geoefend. 

En dat terwijl we echt geen professionele zangers zijn. Sterker nog,  bij ons geldt: iedere stem is mooi en iedereen kan zingen. Noten kunnen lezen is al helemaal geen vereiste.

Dirigente Frohmut Knie haalt met haar ontspannen aanpak bij iedereen het beste naar boven.

Misschien heb je zin om mee te doen.

Op de dinsdagochtenden in de even weken komen we van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar in het Toon Hermanshuis.


Tekst: Noor van der Gulden